Hírek

26 ápr
TTK Szakmai Nap: összekapcsolták a hallgatókat és a vállalatokat
Mintegy ezer hallgató és harminckét vállalati partner részvételével rendezett Szakmai Napot a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. A diákok megismerhették a TTK-val kapcsolatban álló cégek profilját, követelményrendszerét, az általuk kínált karrierlehetőségeket. Most először angol nyelvű szekcióval is készültek a szervezők.
26 ápr
Némettanárok szakmai továbbképzése a BTK-n
A Debreceni Szakképzési Centrum kiemelt német nyelvi képzést folytató intézményeiből érkeztek némettanárok arra a szakmai továbbképzésre, amelynek csütörtökön a Debreceni Egyetem (DE) adott otthont. Az eseményen a British Telecommunications, a Deutsche Telekom IT Solutions, a Schaeffler Debrecen és a Transcosmos Hungary munkatársai workshopot is tartottak a nyelvtanároknak a vállalati kommunikációról.
26 ápr
Elismeréseket vehettek át az egyetem szakemberei a MEFS-től
Az egyetemi sportért végzett kiemelkedő tevékenységükért a Debreceni Egyetem képviseletében hatan kaptak díjat a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tisztújító közgyűlésén. Az eseményt Budapesten, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében tartották csütörtökön.
26 ápr
Journal Club: kutatók a tudomány szolgálatában
A fenntartó alapítvány GTIDEA Publikációs Díjával elismert szakemberek mutatták be tudományos munkáik legújabb eredményeit, gyakorlati alkalmazhatóságát a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Journal Clubjában. A legutóbbi alkalommal László Bertalan, Kardos Éva Aliz, Kéri Mónika, Pesti-Asbóth Georgina, valamint Rácz Anett nyertes tanulmányát ismerhette meg a közönség.
25 ápr
Karriernap az Angol-Amerikai Intézetben
Pályafutásuk bemutatásával ismertették a munkaerőpiaci lehetőségeket az intézmény egykori diákjai szerdán a Debreceni Egyetemen. A karriernapot a jelenleg itt tanuló magyar és külföldi hallgatók számára rendezte az angol szakhét keretében közösen a Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézete és a Debrecen BSC Kerekasztal.
24 ápr
Szakmai együttműködés a Nemzeti Kajak-Kenu Akadémiával
A Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központjába (SET) látogatott Kovács Katalin háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok kajakozó. A kiváló sportoló és munkatársai a Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia leendő egészségügyi központjához gyűjtöttek szakmai tapasztalatokat a SET-ben.
24 ápr
A Debreceni Egyetem is képviseltette magát a sportszakmai konferencián
Sporttudomány és innováció – produktivitás, és ami mögötte van címmel rendeztek szakmai konferenciát a budai Várnegyedben, a Lónyay-Hatvany Villában. A Kárpát Medencei Tehetségkutató Alapítvány és a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ közös szervezésében, immár harmadik alkalommal megtartott tanácskozáson a Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán, illetve a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója, Balogh László is szerephez jutott.
23 ápr
Agrárminiszteri vizit
Az agrártudományi oktatás és kutatás aktuális kérdéseiről egyeztetett Nagy István miniszter hétfőn a Debreceni Egyetemen. A tárcavezetőt Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár fogadta.
22 ápr
Minden idők legjobb EUG-ját rendezné a Debreceni Egyetem
Biztonságos és emlékezetes verseny rendezése a célja a Debreceni Egyetemnek, minden nemzetközi szabályt betartva, rendezett körülmények között látja majd vendégül a júliusi Európai Egyetemi Játékok (EUG) delegációit – hangzott el a szervezőbizottság legutóbbi szakmai egyeztetésén.
22 ápr
Interaktív laborlátogatás
A kutatói munka gyakorlati tapasztalataival ismerkedhettek meg a DE Környezetanalitikai Kutatócsoport laboratóriumában, a Biomérnöki Tanszék fermentor parkjában, valamint az Immunológiai Intézetben tett látogatásuk során a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium diákjai. A középiskolások találkoztak a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány (GTIDEA) Kiválósági PhD Ösztöndíjasaival is, akiktől a kutatói pálya lehetőségeiről hallhattak.

Oldalak