Hírek

26 júl
Mindenkit vár szombatig az Egyetem Tér!
A Campus Fesztivál második napján, csütörtökön is nagy volt a nyüzsgés az egyetemi programhelyszínen. Az intézmény vezetői és a szervezők közösen mutatták be az Egyetem Teret és a számtalan látványos programot, amiket szombat este 20 óráig bárki kipróbálhat.
25 júl
Felvételi: továbbra is élvonalban a Debreceni Egyetem
Összesen több mint hétezerötszáz elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a Debreceni Egyetemen szeptembertől. A 2024-es általános felvételi eljárásban felvett hallgatók létszáma a következő napokban még tovább emelkedhet, így a pótfelvételivel, a határon túli felvételivel és az angol nyelvű képzésekre felvettekkel együtt az elsőéves hallgatók létszáma várhatóan meghaladja majd a tízezret.
25 júl
Elstartolt a Campus Fesztivál
Hivatalos megnyitóval, központi Pont Ott Partival, 21 programhelyszínnel és az Európai Egyetemi Játékok záróünnepségével kezdődött meg szerdán az ország második legnagyobb fesztiválja. Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a ponthatárváró eseményen bejelentette: a legjobb felvételi eredményt a vidéki egyetemek közül a Debreceni Egyetem érte el.
19 júl
Debrecen a Pont Ott Parti központi helyszíne
A Campus Fesztiválon tartják idén az általános felsőoktatási felvételi eljárás központi ponthatárváró eseményét, július 24-e, szerda este 20 órakor a nagyszínpadon Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter részvételével hirdetik majd ki a ponthatárokat. A Debreceni Egyetem ajándékkal várja a felvételizőket a Pont Ott Partin.
17 júl
Az eddigi legütősebb Campus Fesztivál készül
A könnyűzenei élet legnagyobb sztárjaival, csaknem háromszáz zenei produkcióval, különleges fényinstallációval, valamint a Debreceni Egyetem lebilincselő előadásaival startol egy hét múlva Kelet-Magyarország legnagyobb bulija. A Campus Fesztivál idei újdonságairól, rekordjáról, valamint a tavalyi jubileum alkalmából készült könyvről július 16-án, a Forest Offices tetőteraszán számoltak be a szervezők.
16 júl
Kuratóriumi látogatás a Tüdőgyógyászati Klinikán
Folytatta klinikai látogatásait a fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma. A testület a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Tüdőgyógyászati Klinikáján tájékozódott az intézmény eredményeiről, szakmai tevékenységéről.
15 júl
Nyári felújítások a DE köznevelési intézményeiben
A Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorló Arany János téri épületének energetikai korszerűsítése mellett idén egyebek mellett megújul a Balásházy homlokzata, valamint készülnek a Csengő utcai gimnázium használaton kívüli épületrészének felújítási tervei.
03 júl
Átadták a Pilot Kutatólaboratóriumot
Vírus- és baktériumalapú gyógyszerhatóanyagok, vakcinák fejlesztésére, gyártására szolgáló pilot, azaz középméretű kutatólaboratóriumot hozott létre a Debreceni Egyetem. A létesítmény keddi ünnepélyes átadásán Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter példaértékűnek nevezte a Debreceni Egyetem innovációs tevékenységét.
03 júl
Az egyetem és a diákok is profitálhatnak az együttműködésből
A Kisvárdai Szakképzési Centrummal kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (DE GTK) az oklevelestechnikus-képzés tekintetében: azon diákok, akik a Kisvárdai SzC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Technikumban a 2022/23-as, vagy az azt követő tanévekben kezdik meg tanulmányaikat, és felvételt nyernek a GTK valamely közgazdász alapképzésére, 30 kreditet tudnak majd beszámoltatni.
02 júl
Hankó Balázs: a magyar modell működik
A vidék legerősebb egyeteme a Debreceni Egyetem, amely az oktatás, a kutatás és a gazdálkodás egyensúlyában teremti meg az előrelépés, a nemzetközi együttműködések lehetőségét –fogalmazott Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának keddi diplomaosztóján. Az ünnepségen 364 végzett hallgató vehette át a diplomáját.

Oldalak