Név:
Prof. Dr. Louis Joseph Ignarro
Beosztás: 
Kaliforniai Egyetem Los Angeles, orvostudományi Nobel-díj 1998

A New York Állam-beli Brooklynban lakó Dr. Ignarro farmakológiát és gyógyszerészetet tanult a Columbia Egyetemen (1958-1962), mielőtt megszerezte volna a doktori fokozatát Gyógyszerészetből a Minnesotai Egyetemen (1966). 1968-ban posztdoktori tudományos ösztöndíjat kapott kémiai farmakológiából a Nemzeti Egészségügyi Intézetben. Az ösztöndíjának teljesítése során Dr. Ignarro a Ciba-Geigy Pharmaceuticals-hoz került New Yorkba, hogy legyen a cég biokémiai és gyulladásgátló programjának vezetője. A munkája a diklofenak kifejlesztését és piacra dobását eredményezte (Voltaren®). 1973-ban otthagyta a gyógyszeripart, hogy akadémiai pályát futhasson be. 
A Tulane Egyetem Orvostudományi Iskolájának professzoraként Dr. Ignarro elkezdte a nitrogén-monoxidra és annak a GMP nukleotidciklussal való kölcsönhatására irányuló alapkutatásait. Később, 1985-ben a UCLA Orvostudományi Iskolájába került, ahol folytatta az alapkutatását a nitrogén-monoxid és a ciklikus GMP vonatkozásában.  1993-ban Dr. Ignarro a UCLA Orvostudományi Iskolának Tiszteletbeli Gyógyszerészprofesszora lett, ahol jelenleg a Molekuláris- és Orvosi Farmakológiai tanszéken professor emeritus-ként dolgozik. A UCLA-ban kutatóként és professzorként is kiemelkedő teljesítményt nyújt, egymás után tizenegy Aranyalma oktatói díjat nyert az orvostanhallgatóitól. 
Számos felfedezése, mint például az, hogy a nitrogén-monoxid ellazítja az erek simaizmait, a nitrogén-monoxid felelős a nitroglicerin hatásmechanizmusáért, a nitrogén-monoxid képződik emlőssejtekben, valamint, hogy a nitrogén-monoxid felelős az erekciós funkciókért, jelentős előrehaladást jelentett a kardiovaszkuláris tudományban, valamint a szívbetegségek megértésében. Az a kulcsfontosságú felfedezése, hogy a nitrogén-monoxid az erekcióért és a szexuális izgalomért felelős neurotranszmitter, a sildenafil vagy a Viagra® kifejlesztéséhez vezetett.
Dr. Ignarro 1998-ban Fiziológiai és Orvosi Nobel díjat kapott Robert F. Furchgott-tal és Ferid Muraddal „annak felfedezéséért, hogy a nitrogén-monoxid kis jelátviteli molekulaként játszik szerepet a kardiovaszkuláris rendszerben. Megkapta az Amerikai Kardiológiai Társaság Alapkutatói díját és Tiszteletbeli Tudós díját „a kardiovaszkuláris tudományban elért eredményeiért”, a franciaországi Roussel UCLAF díjat „a sejtkommunikációért és jelátvitelért”, a Hipertenziós Kutatóintézet CIBA díját, a Kanadai Érdemrendet, valamint az Aranytányért „a kardiovaszkuláris kutatásban nyújtott kiváló teljesítményéért”.
Termékeny kutatóként Dr. Ignarro számos cikket és könyvet jelentetett meg. Ő a Nitrogén-oxid Társaság alapítója, tagja a Nemzeti Tudományos Akadémiának, a Nemzeti Orvosi Akadémiának, az Amerikai Művészeti- és Tudományos Akadémiának, valamint az Amerikai Filozófiai Társaságnak. A globális táplálkozási és testsúlykezelő cég, a Herbalife International Táplálkozási Tanácsadó testületének tagjaként is jól ismert.  Dr. Louis J. Ignarro élete munkáját arra szentelte, hogy elősegítse az emberi szív egészségét az egész világon.