Hírek

22 okt
Szélesre tárt kapukkal vár a Gyógyszerésztudományi Kar
Nyílt napot tart új épületében a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara október 25-én, pénteken. A rendezvényre olyan érdeklődőket várnak, akik életre szóló professzionális segítő hivatást választanának, a gyógyszerek speciális szakértőjévé válnának, illetve az egészségügyi ellátórendszer csapattagjaként szeretnének dolgozni. A kar olyan diplomát kínál a végzetteknek, ami biztos megélhetést ad.
21 okt
Futónap: a sport a jövő, a hosszú élet titka
Csaknem hétszázan sportoltak az egészségükért az I. Globus-Mozaik Med Futónapon vasárnap, a Vekeri-tónál. Az eseményt az emlőrák elleni küzdelem jegyében, jótékonysági céllal rendezték meg. Prevenciós Napra is várták az érdeklődőket, melyen az előadók azt hangsúlyozták: betegség esetén elsősorban szakemberektől és ne a közösségi médiából tájékozódjunk. A programokat a Debreceni Egyetem is támogatta.
21 okt
Konferencia a kínai kultúra jegyében
Dal, zene, néphagyomány, mitológia a kínai kultúrában és nyelvoktatásban címmel rendezte idei hagyományos gyomaendrődi konferenciáját a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Konfuciusz Intézete. A szombati tanácskozást a szakmai előadások mellett kínai és magyar zenés, táncos bemutató színesítette.
21 okt
Keresztféléves felvételi eljárás a DE-n
Negyvenöt, köztük informatikai, műszaki, természettudományi, agrár- és gazdaságtudományi mesterképzéssel, valamint egy alapképzéssel várja a jelentkezőket a nemrég indult keresztféléves felvételi eljárásban a Debreceni Egyetem. Most is van újdonság a februárban induló képzések listáján, a felvételizők az építőmérnöki alapszak mellett első alkalommal választhatják a pénzügy mesterszakot állami ösztöndíjas finanszírozási formában.
21 okt
Jubileumi diplomaosztó a Bölcsészettudományi Karon
Díszoklevél-átadó ünnepséget rendezett vasárnap a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara. Az eseményen a jogelőd Kossuth Lajos Tudományegyetemen 50, 60, 65 és 70 éve végzett egykori hallgatók vehettek át jubileumi arany, gyémánt, vas és rubin oklevelet.
21 okt
II. ÓVOK konferencia a DE GYGYK napján
A gyermekközpontú környezet és az óvodai csoportélet főbb nevelési hatásairól is szó volt az Óvodák Országos Közössége, vagyis az ÓVOK második konferenciáján, melynek a Debreceni Egyetem alapításának 53. évfordulóját ünneplő Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara adott otthont a DE Gyakorló Óvodájának szervezésében.
18 okt
EHS konferencia: fókuszban a biztonság
Munka- és tűzvédelemmel, környezet-egészségüggyel és környezetirányítással foglalkozó Környezet, Egészség, Biztonság (EHS) Nemzetközi Szimpóziumot rendezett a Debreceni Egyetem Műszaki Kara csütörtökön és pénteken. A rendezvényen a kar környezetmérnök szakos és EHS-szakmérnök hallgatói, oktatói, illetve a témakörök szakemberei vettek részt, összesen több mint 120-an.
17 okt
A lányoknak érdemes techcsajokká válni
A technikával, a műszaki tudományokkal és az informatikával kapcsolatos szakmák világával ismerkedtek azok a lányok, akik csütörtökön ellátogattak a TechCsajok pályaorientációs napra a Hallba. A rendezvényen a Debreceni Egyetem Műszaki Kara partnerrendezőként és kiállítóként képviseltette magát, számos lányoknak is ajánlott képzésüket népszerűsítették és interaktív, játékos bemutatókkal várták az érdeklődőket.
16 okt
Állásbörze – a személyes kapcsolatfelvétel meghatározó
Állásajánlatok, vállalati ösztöndíjak, szakmai gyakorlati lehetőségek és karriertanácsadás is várta a látogatókat a Debreceni Egyetem szerdai Állásbörzéjén. Az őszi rendezvényen negyvenöt kiállító fogadta az érdeklődőket a Főépületben.
16 okt
Bővülő együttműködés a fürdőgyógyászatban
Emléktábla-avatással erősítette meg tíz éve tartó együttműködését a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara (ETK) és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. A közös munka keretében mostantól egy új, szabadon választható kurzuson további gyakorlati és elméleti tapasztalatokat szerezhetnek az egészségmegőrzés és a prevenció területén az ETK hallgatói.

Oldalak