Hírek

28 már
Az Ipar Napja: élményalapú oktatás a Műszaki Karon
A XXI. századhoz igazodva újszerű, élményalapú oktatás bevezetésére törekszik a Debreceni Egyetem Műszaki Kara – hangzott el a felsőoktatási intézmény, a debreceni önkormányzat, valamint a Debreceni Akadémiai Bizottság Műszaki Szakbizottságának közös szervezésében szerdán tartott Az Ipar Napja Debrecenben című konferencián, a Nagyerdei Stadionban. A programhoz kapcsolódó szakkiállításon 30 iparvállalat mutatkozott be.
27 már
Új sportborítást kapott a sportcsarnok
Ráncfelvarráson esett át a Kecskeméti János Tornacsarnok: a Debreceni Egyetem Böszörményi úton található sportcsarnoka új burkolatot kapott, kifestették és rendbe tették a világítását. A nyári EUG egyik kiemelt edzőközpontjának felújítása saját forrásból valósult meg.
27 már
Rektori előadás az Atomexpón
A Debreceni Egyetem ipari együttműködéseiről tartott online előadást Szilvássy Zoltán rektor a XIII. Atomexpo Nemzetközi Fórumon. A Szocsiban rendezett kétnapos szakmai tanácskozáson több mint 24 ország szakemberei vettek részt. Az Atomexpo 2024 HRD ülésén „Nemzetközi egyetemi-ipari projektek: az elmélettől a gyakorlatig” címmel vitatták meg az ipar és a felsőoktatás aktuális kérdéseit.
26 már
Ipari irányok az Ipar Napján
A régió iparát reprezentáló szakkiállítás és konferencia várja azokat, akik részt vesznek március 27-én Az ipar napja Debrecenben című nagyszabású rendezvényen. Egyebek mellett a Debreceni Egyetem Műszaki Karának képzéseit, ipari kapcsolatait és a városi önkormányzat gazdasági, városfejlesztési terveit is bemutatják.
25 már
SET-siker a BMW-nél
Hatalmas elismerés érte a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központját (SET), miután a napokban megnyitotta a BMW Group Gyár Debrecen egészségügyi központjában kialakított fizikoterápiás- és gyógytornász komplexumát. A létesítmény a dolgozók rehabilitációját segíti majd.
25 már
Könyvek a jövő projektmenedzsereinek
Szakkönyveket adományozott a Debreceni Egyetem Műszaki Karán műszaki projektmenedzsment szakember szakirányú továbbképzésben tanulóknak a Projekt Management Institute szervezet Magyarországi Tagozata. A most induló képzést a munkaerőpiacon, a műszaki és IT területeken felmerülő egyre növekvő igények kielégítésére hozta létre az egyetem.
25 már
Tudományról első kézből
Új kezdeményezés – a felsőoktatást, a kutatást és a tudományos munkát népszerűsítő –, interaktív látogatás-sorozat indult útjára a Debreceni Egyetemen a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány (GTIDEA) Kiválósági PhD Ösztöndíj nyerteseinek közreműködésével. Elsőként az egri Nemzeti Tudósképző Akadémia és a Dobó István Gimnázium középiskolás diákjai ismerkedhettek meg az ösztöndíjasok tudományos munkájával.
22 már
A magasban és a mélyben dolgozók biztonságáért
A legújabb biztonságtechnikai eszközök, megoldások mellett a vonatkozó munkabiztonsági szabályokat is áttekintették a Debreceni Egyetem Műszaki Karán pénteken rendezett Zuhanásbiztonsági Szakmai Napon. Ezek ismerete kiemelt jelentőségű, hiszen bár a halálos kimenetelű munkahelyi balesetek száma kis mértékben mérséklődött tavaly Magyarországon, a súlyos, csonkolással járó esetek száma jelentősen növekedett.
22 már
Kínai világcég a DE új partnere
Humánerőforrás-képzést, hallgatói ösztöndíjprogramot, közös kutatás-fejlesztési tevékenységet és egy akkumulátorkutató intézet létrehozását érintő együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem az Eve Power Hungary Kft-vel. A világ kilencedik legnagyobb akkumulátorgyártója, a kínai Eve Power Debrecenben építi fel első európai üzemét.
21 már
Adatbázisokkal és programokkal ismerkedtek a doktoranduszok
A publikációs stratégiákról, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár kutatás- és publikációs támogatási tevékenységéről tájékozódtak a fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Kiválósági PhD Ösztöndíjával elismert hallgatók. A fiatal kutatók többek között áttekintették a DEENK honlapján elérhető szolgáltatásokat, a hivatkozást segítő szoftvereket, a rangos publikációkkal elnyerhető pályázati lehetőségeket és megismerkedhett

Oldalak